MENEGHELLO RESORT PALMIŽANA

MENEGHELLO RESORT PALMIŽANA
Palmižana
Hvar
Telefon: +385(021)717 270, 091 47 83 110 Fax: +385(021)717 268

Turistički kompleks Palmižana Meneghello (od 1906) se prostire u raskošnom egzotičnom vrtu na većem djelu otoka Sveti Klement, Paklinski arhipelag. Sastiji se od desetak bungalowa / cca 50 ležaja / i dva restorana "Palmižana" i "Toto's", koje su poznate po tradicionalnoj mediteranskoj kuhinji sa svježom ribom, jastozima i drugim morskim plodovima. U sklopu kompleksa nalazi se muzej amfora, i djeluje galerija suvremene umjetnosti.

"U KREVET S UMJETNOSTI" - osebujni vodič, izdan krajem prošle godine u Njemačko,j otkriva 100 internacionalnih destinacija čiji vlasnici “vole umjetnost i ljude”. Hrvatska je zastupljena Turističkim posjedom obitelji Meneghello na Palmižani.
Smještaj je ogledalo njezine vlasnice i simbol njenog predanja vlastitoj viziji na koji način provoditi turizam – kao poziv gostima da se odmore u njegovanom okružju jedne zemlje s bogatom kulturnom prošlosti i velikim kulturnim mogućnostima. U jednoj ekološki svijesnoj zemlji.
Palmižana je zaštićeni predio prirode - koja spoznaje bogatstvo svoje prirodne i umjetničke baštine, te se brine da je sačuva..
Njen credo – umjetnici čine prirodu još plemenitijom, a priroda njih oplemenjuje i motivira u njihovom umjetničkom putu. Svjetski nomadi uživaju u jednom i drugome. “
Katharina Kniess - In Bed with Art , Verlag Hellblaue, Essen, 2011.